Tämän vuoden ensimmäisellä videolla teen kahvipavlovaa. Olen tehnyt pavlovaa monta kertaa ja kokeillut eri makuja, kuten lime, appelsiini, vadelma, suklaa, tiramisu ja omena-kaura. Tällä kertaa testasin tätä kahvinmakuisena ja tästä tuli todella ihanaa. Sanoisin että tämä ja lime ovat minun suosikkejani.
Pavlova on balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty
marenkipohjainen jälkiruoka. Siinä on rapea kuori ja pehmeä,
vaahtokarkkimainen sisus.
Uskotaan, että jälkiruoka on keksitty balettitanssijan kunniaksi
1920-luvulla, erään hänen kiertueensa jälkeen, joko Australiassa tai
Uudessa-Seelannissa.
8-10 hlö
4 valkuaista
200 g (2,2 dl) sokeria
2 tl maizenaa tai 1 tl etikkaa
½ tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
2 dl kermaa
½ prk cappuccino rahkaa
1-2 rkl sokeria
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää maizena ja vanilja.
Kokoa marengista keko leivinpaperin päälle ja muovaa siitä tötterö.
Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista marenkia uunin keskitasolla noin tunti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3