Kahvipavlova

 



Hyvää uutta vuotta kaikille! 

Tämän vuoden ensimmäisellä videolla teen kahvipavlovaa. Olen tehnyt pavlovaa monta kertaa ja kokeillut eri makuja, kuten lime, appelsiini, vadelma, suklaa, tiramisu ja omena-kaura. Tällä kertaa testasin tätä kahvinmakuisena ja tästä tuli todella ihanaa. Sanoisin että tämä ja lime ovat minun suosikkejani.

 Pavlova on balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty marenkipohjainen jälkiruoka. Siinä on rapea kuori ja pehmeä, vaahtokarkkimainen sisus. Uskotaan, että jälkiruoka on keksitty balettitanssijan kunniaksi 1920-luvulla, erään hänen kiertueensa jälkeen, joko Australiassa tai Uudessa-Seelannissa.

8-10 hlö

 4 valkuaista
200 g (2,2 dl) sokeria
2 tl maizenaa tai 1 tl etikkaa
½ tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
2 dl kermaa
½ prk cappuccino rahkaa
1-2 rkl sokeria 

 


 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää maizena ja vanilja.
Kokoa marengista keko leivinpaperin päälle ja muovaa siitä tötterö.

 Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista marenkia uunin keskitasolla noin tunti. 

 

 

Katso tarkemmat ohjeet vielä videolta.

 


 

Kommentit