Lakritsitäyte ja tuorejuustokreemi

 

 

Uusimmalla YouTube videolla esittelen pari hääkakkua kesältä. Ylläolevan kakun sisällä on lakritsitäyte ja lemon curd tahnaa. Tästä postauksesta löytyy kyseisen lakritsitäytteen resepti ja vinkit tuorejuustokreemin valmistukseen. Tarkemmat pursotusvinkit löytyy videolta.

 

Lakritsitäyte
24 cm kakkuun kahteen väliin

10 kpl Kick-patukoita
4 dl kuohukermaa

2 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

 

  • Laita kerma ja pilkotut lakritsipatukat kattilaan. 
  • Lämmitä seosta keskilämmöllä, kunnes lakritsit sulavat kerman joukkoon. 
  • Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirää se sitten kulhoon. 
  • Nosta kulho jääkaappiin ja anna seoksen jäähtyä aivan jääkaappikylmäksi yön yli.
  • Vaahdota seos seuraavana päivänä kermavaahdon tapaan.

 

Täyte ei välttämättä vaadi joukkoon liivatetta, mikäli kakku on pieni ja kevyt. Jos kakku on raskas ja iso, suosittelen lisäämään liivatetta, jottei kakku painu kasaan. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
Liivatejauhetta käytettäessä sekoitetaan 1 tl liivatejauhetta ruokalusikalliseen kylmää vettä ja annetaan turvota. Sen jälkeen seos kiehautetaan mikrossa täydellä teholla 30 sek.

Liivate lisätään vaahdotetun täytteen joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi.

Ohjeella tulee tarpeeksi täytettä myös kuorrutusta varten 15-20 cm kakkuun.
Kick-patukat voi myös korvata hopeatoffeella.

 


 
Tuorejuustokreemi
24 cm kakun pursotuksiin


250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 tl vaniljajauhetta


Vaahdota voi ja tomusokeri noin 5 min ajan, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja vanilja. Sekoita seos tasaiseksi. Värjää halutessasi.

Tuorejuustokreemi on nopea ja helppo valmistaa. Suurin moka, minkä kreemin kanssa voi tehdä, on sen juoksettuminen. Tämän voi estää pitämällä kaikki raaka-aineet samanlämpöisinä.

Miksi kreemi juoksettuu?

Kreemin juoksettuminen johtuu siitä, että jokin raaka-aineista on huoneenlämpöinen ja jokin toinen jääkaappikylmä. Tämän takia rasva ei liukene seokseen vaan jää rakeiseksi kreemin joukkoon. Tämmöistä kreemiä ei kuorrutuksia varten kehtaa käyttää, sillä se on todella rumannäöistä. Maku toki on yleensä hyvä.

Tuorejuustokreemiä valmistettaessa täytyy olla tarkkaana että voi ja tuorejuusto ovat molemmat huoneenlämpöisiä. Yleisin virhe on se, että tuorejuusto lisätään jääkaappikylmänä voi-sokerikreemin, jolloin kreemi muuttuu rakeiseksi.


Miten juoksettumisen voi korjata?

 Jos kreemi pääsee juoksettumaan, voi kulhoa lämmittää varovasti butaanipolttimella tai hiustenkuivaajalla ja sekoittaa seosta koko ajan. Kulhon voi myös laittaa lämpimään vesihauteeseen ja sekoittaa käsivatkaimella. Lämpö sulattaa voin varovasti ja auttaa sitä liukenemaan seokseen. Nämä kikat eivät kuitenkaan aina onnistu. Kakun pursotukset on tehty pienellä terälehti-tyllalla. Röyhelöpursotuksessa on tärkeää muistaa se, että tyllan ohuempi pää osoittaa kakusta pois päin. 

Katso myös laaja pursotustietopakettini täältä!

 
Kakun yläosassa on koristeena sokeripitsiä. Tämän valmistuksesta löytyy ihan oma postaus ja video täältä. Tämänkertainen pitsiaineeni oli kuitenkin huonolaatuista, sillä siitä tuli lähes läpinäkyvää. Yleensä pitsiaine on vitivalkoista ja puhdasta. Lopputulos oli kuitenkin ihan menettelevä.

 


 
5-kerroksisesta hääkakusta on tulossa lisää kuvia seuraavaan postaukseen!
 

Kommentit