Suklaa-lakritsileivokset

 


 Tein viime viikolla herkullisen hämähäkinseittikääretortun, jossa oli täytteenä mm. salmiakkikreemiä ja lakritsijauhetta. Tämä oli niin ihana yhdistelmä, että halusin testata täytettä myös pienten leivosten päälle. Niinpä kehitin nämä helpot suklaa-lakritsineliöt.

Pohja on tehty kinderpiirakan ohjeella, koska se on super nopea ja helppo. Lisäksi ohjeella tulee mehevä ja suklainen pohja, jota voi halutessaan vielä vähän kostuttaa esim. maidolla.

Kuvissa nämä eivät välttämättä näytä juuri miltään, mutta maku oli super ihana!

12 palaa
Pohja:

3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita 

2 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sula voi. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 20cx30cm. Paista kakkua 200 asteessa 20-25 min. Anna jäähtyä.

Täyte:

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1-2 rkl salmiakki-lakritsisiirappia tai apteekin salmiakkimixeriä

lakritsi- tai salmiakkijauhetta


Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita tasaiseksi. 

Levitä kreemi tasaisesti kakkulevyn päälle. Voit halutessasi vielä kostuttaa levyä ennen tätä. Hunnuta päälle kerros lakritsijauhetta (ruokakaupoista). Älä käytä lakritsijuurijauhetta.


Tästä kakusta tuli todella herkullinen, mutta kreemi+lakritsijauhe yhdistelmä toimi konsistenssisyistä paremmin kääretortun täytteenä. Näin jauhekin sekoittuu leivonnaisen joukkoon hieman eikä jää pöllyämään pinnalle. Mutta tämän pohjan kanssa täyte toimi todella hyvin, että voin kyllä suositella testaamaan tätäkin!

Leivokset menivät ystäväni halloween juhliin. Koristelin ne nopeasti erilaisilla halloween koristeilla, joita oli kertynyt kaappiin. Leivosten pinta itsessään on niin hauska, etten halunnut peittää sitä liiallisilla koristeilla.

 

 Tein juhliin myös keksejä vaniljakeksiohjeellani.
Usein koristelen keksit vielä pikeerillä, mutta nyt ei ollut aikaa.



Lisäksi testasimme lakritsinmakuisia sipsejä. Kukaan ei tykännyt näistä..
Joitain makuja ei vain pitäisi yhdistää..



Kommentit