Mansikka-kermakakku

 

Onko mitään parempaa kesässä kuin perinteinen sokerikakkupohjaan tehty mansikka-kermakakku! Tämä ei ihmeempiä koristuksia kaipaa, mutta kakun voi toki koristella vaikka sokerimassallakin. Minä haluan pitää tämän aina hyvin perinteisenä ja pelistettynä. 

Kakku on melko iso (26cm), mutta tämän saa helposti tuhottua vaikka kahdeksan ihmisen voimin. Tuhdista 26cm voikakkupohjasta syö helposti 20 henkilöä.


Sokerikakkupohjien ohjeet eri kokoisille vuoille löytyy video-ohjeen kera täältä.
Minä tein 6 munan ohjeen 26cm vuokaan ja tämä riitti hyvin.

Kakku on kostutettu maidolla. Täytteenä ja kuorrutteena on kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Kermavaahto tietopaketti löytyy täältä. Liivatteella stabiloitavan kermavaahdon resepti löytyy täältä


Kermaseos

6 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
100 g maustamatonta rahkaa
½-1 dl tomusokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 pss cream fix jauhetta


Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jääkaappikylmä tuorejuusto ja rahka. Mausta seos tomusokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan. Muista maistaa seosta pariin kertaan! Lisää lopuksi cream fix jauhe, joka jämäköittää vaahtoa. En suosittele käyttämään vaniljakreemijauhetta, koska sillä tulee herkästi kellertävä sävy kermaan.Täytin talvella 40v, mutta juhlia oli tarkoitus viettää kesällä Oulussa. Reissu meni kuitenkin hyvin pitkälti sairastellessa, sillä minulla epäiltiin kaulavaltimon repeämää ja yksi päivä meni mm. kokonaan päivystyksessä. Onneksi mitään ei sitten löytynytkään, vaikka ultraäänessä oli vahva epäily tästä ns. dissekaatiosta. Pojan syöpäsairauden jälkeen tämä kaikki tuntui ihan ylivoimaisetla. Mitään isoja juhlia en sitten jaksanut enää kaiken tämän jälkeen järjestää, joten tein kaikenlaisia kakkuja vähän ripotellen pitkin kesäkuuta.


 

Kommentit