Croissantit viidellä eri täytteellä

Voisarvet ovat ihania pelkiltäänkin, mutta niihin saa paljon eri vivahteita täytteillä. Teimme ystäväni kanssa kuutamokuvauksen ja päätin leipoa jotain teemaan sopivaa. Croissanteista minulla tulee jostain syystä usein mieleen kuunsirppi. Tässä on ohje kahteen suolaiseen ja kolmeen makeaan reseptiin.

Voisarvien ohje löytyy videon kera aiemmasta postauksesta täältä.
Sarvet voi toki myös ostaa valmiina tai tehdä valmistaikinasta.


Minulta löytyy myös voitaikinatietopaketti täältä.


Voisarvet voi täyttää melkein millä vain. Toiseen suolaiseen sarveen paiston täytteeksi halloumiviipaleita ja laitoin sisälle lisäksi avocadosiivuja. Tästä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullista. Toisen suolaisen croisantin tein savulohitahnasta ja kevätsipulista. Tästä tuli myös täydellinen suolainen croissant!



Suolaiset croissantit valmistetaan samasta taikkinasta kuin makeatkin.

Yhteen makeaan croissanttiin laitoin täytteeksi Nutellaa, banaania ja kermavaahtoa. Tästä tuli aivan ihanaa eikä ollenkaan liian makeaa. Toiseen pursotin lakritsikermaa (1dl kermaa + 1 tl lakritsijauhetta) ja ripottelin päälle vielä lakritsikastiketta.

Lakritsimoussen voi myös valmistaa kick-patukoista. Ohje löytyy täältä.
 


Mansikka-kermacroissant toimii aina, mutta minä lisäsin tähän vielä raparperikompottia, joka kruunasi tämän leivoksen aivan täydelliseksi yksilöksi! Kannattaa ehdottomasti testata leivosta raparperin kera!

Raparperikompotti

250g raparperia
½ dl vettä
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria

Laita ainekset kattilaan ja keittele keskilämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 
 
 



Alla olevan videon lopussa näkyy ystäväni ottamia kuvia eri projekteistamme. Lisää kuvia löytyy Instagramista ja Tiktokista. Kuvat on ottanut Suvi Riihiluoma ja hänet löytää mm. instasta (at)birdbybird_suviriihiluoma.
 




Kommentit