keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Lisää kakkujen täytteitä/pursotuksia



Tässä listaa uusista täytteistä, joita olen kokellut. Osa on enemmänkin kreemejä, joita on hyvä käyttää esim. pursotuksiin ja kuorrutuksiin. Mutta toimii kakkujen välissäkin hyvin. Ohjeilla tulee tarpeeksi täytettä n. 20cm kakkuun. Katso ohjeet kakun täyttämiseen täältä!

Suklaa-kinuskikreemi
 
1 annos kinuskia
450 g suklaata
450 g voita

Tällä ohjeella tulee super herkullinen ja makea kreemi, joka sopii sekä täytteeksi että kuorrutteeksi! Katso tarkemmat ohjeet täältä.

 Appelsiini-sitruunamousse
 
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
appelsiini kuorittuna ja hienonnettuna tehosekoittimessa
½ dl sitruunamehua
3 liivatelehteä 
pari rkl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuori ja hienonna appelsiini. Vispaa kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää appelsiinimurska. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi mirkossa ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä hieman ja lisää seokseen. Täyte passaa erittäin hyvin suklaakakkupohjan kanssa.

Pätkismousse
 
200 g tuorejuustoa
1 pss pieniä Pätkiksiä (140g)
2 dl kermaa
2 liivatelehteä
½ dl kuumaa vettä

Sulata Pätkikset varovasti vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Jos seos klimppiytyy, sekoita joukkoon pari teelusikallista kylmää maitoa ja sekoita. Ei haittaa vaikka seos ei olisikaan ihan tasaista. Vispaa kerma vaahdoksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min ja sulata ne sen jälkeen kuumaan veteen. Jäädytä pari minuuttia ja lisää tuorejuuston sekaan. Lisää Pätkikset. Sekoita seos lopuksi kerman joukkoon.

Hox!
Kokeile täytettä myös geisha suklaasta!

Tazza täyte
 
4 dl kermaa
2 pss Tazza kaakaojuomatiivistettä

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaotiiviste. Tätä käytin Tazza muffinssien koristeluun.

Lemon curd täyte
 
2,5 dl vispikermaa
2 dl lemon curd tahnaa

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää lemon curd tahna. Tämä täyte on aika makeaa, joten en suosittele lisäämään joukkoon enää sokeria. Jos haluaa esim. vaaleanpunaista täytettä, voisi käyttää Cranberry curd tahnaa. Tahnat ovat myös hyviä kakun välissä sellaisenaankin.

Omenavaniljatäyte
 
Omenahilloa
2,5 dl flora vanillaa
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
½ dl kuumaa vettä

Tätä täyttettä käytin syyskakussa.

Fazerina täyte
 
2,5dl suklaakermaa
200g appelsiinituorejuustoa

Vaahdota kerma ja lisää sekaan appelsiinituorejuusto. Tästä täytteestä tulee muuten melkein aidon fazerinan maku! Mikäli et löydä suklaakermaa, käytä 2,5 dl tavallista kermaa + 100 g maitosuklaata.

Vaniljatäyte
 
24cm kakkuun

4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 dl maitoa
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito ja vaniljakastikejauhe keskenään. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää vaniljamössö. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää seokseen.

Tämä täyte on yleensä varma menekki niille, jotka eivät yleensä pidä täytekakuista! Moussen kanssa passaa hyvin yhteen tuoreet marjat. Pakastemarjat saattavat päästää nestettä tarjoilualustalle, joten yleensä varmuuden vuoksi survon ne ja sidon liivatteella.

Minttu-suklaatäyte
 
2,5 dl kermaa
200 g minttu-suklaa rahkaa
100 g suklaata rouhittuna
Marianne rouhetta

Mustikka-vaniljamousse
 
2,5 dl flora vanillaa
200 g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvaa vettä
2 tl vaniljasokeria
n.1 dl mustikkahilloa

Katsoo lisää täyteohjeita täältä.
Vähän erikoisempia kakun täytteitä löytyy täältä.

Vinkki!
Jos käyttää pakastemansikoita täytteenä ja kuorruttaa kakun sokerimassalla, kannattaa mansikoiden joukkoon ehdottomasti laittaa pari liivatetta, sillä muuten mehut valuvat lautaselle.

Marjat ja hedelmät kakun välissä ovat suomalainen klassikko. Usein väliin laitetaan myös kermavaahtoa. Jos vaahdosta haluaa jämäkämpää, kannatta joukkoon lisätä 1rkl vaniljakreemijauhetta (2dl kermaa kohden), jolloin vaahto jämäköityy. Myös Dr.Oetkerin CreamFix jauhe toimii hyvin. Katso lisää tietoa kermavaahdon käytöstä täältä.

Laita sokerimassakoristeet liivatetta sisältävän kuorrutteen päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne sulavat nopeasti pinnalle. Koristeiden alle voi myös pursottaa kermavaahtoa tai sulaa suklaata eristeeksi. Liivatetta sisältävän kuorrutteen päälle ei saa myöskään kaulia sokerimassaa.

22 kommenttia:

  1. Kiitti! Olen etsinyt tätä pätkismoussen hyvää ohjetta - netissä vilisee vaikka millaisia, mutta tämä paras. Onko sulla hyvää ohjetta, miten tehdä kaivinkone kakun päälle (2- tai 3-ulotteinen)
    T. Suvi Oulusta

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) kategoriasta täytekakut:lapset löytyy yksi kaivurikakku. Ei mikään maailman hienoin mut siitä voi ottaa mallia :D

    VastaaPoista
  3. Hei! Kestääköhän tuo fazerinatäyte miten pakastusta, jos kakun tekisi jo nyt täytettynä pakkaseen, ja juhlia edeltävänä päivänä sulattaisi ja koristelisi?

    VastaaPoista
  4. Moikka. Miten toi mustikka-vaniljamousse tehään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahdotetaan kerma. Lisätään tuorejuusto, vaniljasokeri ja hillo. Liotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min, minkä jälkeen ne sulatetaan kiehuvaan vesitilkkaan ja lisätään seokseen.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Hei, riittääkö pätkistäyte 2 väliin?

    VastaaPoista
  7. Ajattelin tuota fazerina-täytettä tehdä mutta mitä on tuo suklaakerma. En jaksanut kaikkia täytteitä lukea jos se lukee josaain muussa kohtaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan sitä enää myynnissä.. Jos ei kaupasta löydy niin sitten voi käyttää tavallista kermaa ja 200g suklaata

      Poista
    2. Missäköhän vaiheessa suklaa kannattaisi tässä tapuksessa lisätä. Sulatettuna kermaan ennen vatkausta vai valmiin täytteen sekaan? Kiitos vastauksesta!

      Poista
  8. voiko vaniljatäytettä laittaa kakun väliin? Esim. mansikkamoussen kanssa?

    VastaaPoista
  9. Moikka! Olen tekemässä pientä ja korkeaa kakkua, johon tulisi appelsiini-sitruunamousse täytteeksi.
    Voiko ohjeessa olevan tuorejuuston korvata maitorahkalla? Tai voi tietysti, mutta miten mahtaa vaikuttaa makuun ja rakenteeseen? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvaa vain mut lisää sokeria enemmän :) ja ehkä yks liivatelehti enemmän

      Poista
  10. Hei, tekisin vanilija täytteen. Voiko vispikerman korvata kuohukermalla? Pitääkö kerman määriä tällöin muuttaa? :)

    VastaaPoista
  11. Moikka! Olen tekemässä 28 cm halkaisijaltaan kakkua, pitäisikö tehdä moninkokertaisina täytteet? 3-kertaisina?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3