keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Lisää kakkujen täytteitä/pursotuksia



Tässä listaa uusista täytteistä, joita olen kokellut. Osa on enemmänkin kreemejä, joita on hyvä käyttää esim. pursotuksiin ja kuorrutuksiin. Mutta toimii kakkujen välissäkin hyvin. Lopussa pari hyväksi havaitsemaani vinkkiä. Ohjeilla tulee tarpeeksi täytettä 15-20cm kakkuun. Katso ohjeet kakun täyttämiseen täältä!

Suklaa-kinuskikreemi
 
1 annos kinuskia
450g suklaata
450g voita

Tällä ohjeella tulee täydellinen kreemi! Sopii myös kuorrutteeksi. Katso tarkemmat ohjeet täältä. Kinuskin ohje löytyy täältä. Tuolla ohjeella tulee täydellinen kinuski, joka ei kovetu kivikovaksi.

 Appelsiini-sitruunamousse
 
200g tuorejuustoa
2dl kermaa
appelsiini kuorittuna ja hienonnettuna tehosekoittimessa
½dl sitruunamehua
3 liivatelehteä 
pari rkl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuori ja hienonna appelsiini. Laita jääkaappiin vähäksi aikaa. Vispaa kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää appelsiinimurska. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi mirkossa ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä hieman ja lisää seokseen. Suosittelen käyttämään sitruunamehua tässä täytteessä, sillä pelkästä appelsiinista tulee helposti liian ätläkkä. Mitään appelsiinituorejuustoja tai -jogurtteja ei tarvitse. Tuore appelsiinimurska riittää hyvin. Säilykeappelsiinejakin voi tietty käyttää. Täyte passaa erittäin hyvin suklaakakkupohjan kanssa.

Pätkismousse
 
200g tuorejuustoa
1pss pieniä Pätkiksiä (140g)
2dl kermaa
2-4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Sulata Pätkikset varovasti vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Jos seos klimppiytyy, sekoita joukkoon pari teelusikallista kylmää maitoa ja sekoita. Ei haittaa vaikka seos ei olisikaan ihan tasaista. Vispaa kerma vaahdoksi. Jos täyte tulee juustokakkuun, käyttäisin 4 liivatelehteä. Täytekakun täytteenä, voi riittää kaksikin. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sen jälkeen kuumaan veteen. Jäädytä pari minuuttia ja lisää tuorejuuston sekaan. Lisää Pätkikset. Sekoita seos lopuksi kerman joukkoon.

Hox!
Kokeile täytettä myös geisha suklaasta!

Tazza täyte
 
4dl kermaa
2pss Tazza kaakaojuomatiivistettä

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaotiiviste. Tätä käytin Tazza muffinssien koristeluun.

Lemon curd täyte
 
2,5dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
2dl lemon curd tahnaa

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää lemon curd ja vaniljasokeri. Tätä täytettä käytin jalkapallokenttäkakun pursotuksiin. Tämä täyte on aika makeaa. Jos haluaa voimakkaamman värin, voi joukkoon lisätä elintarvikeväriä.  Jos haluaa esim. vaaleanpunaista täytettä, voisi käyttää Cranberry curd tahnaa. Tahnat ovat myös hyviä kakun välissä sellaisenaankin.

Omenavaniljatäyte
 
Omenahilloa
2,5dl flora vanillaa
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
3liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Tätä täyttettä käytin syyskakussa.

Fazerina täyte
 
2,5dl suklaakermaa
200g appelsiinituorejuustoa

Vaahdota kerma ja lisää sekaan appelsiinituorejuusto. Tästä täytteestä tulee muuten melkein aidon fazerinan maku!

Vaniljatäyte
 
24cm kakkuun

4dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1dl maitoa
4 liivatelehteä
1/2dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito ja vaniljakastikejauhe keskenään. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää vaniljamössö. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää seokseen.

Tämä täyte on yleensä varma menekki niille, jotka eivät yleensä pidä täytekakuista! Moussen kanssa passaa hyvin yhteen tuoreet marjat. Pakastemarjat saattavat päästää nestettä tarjoilualustalle, joten yleensä varmuuden vuoksi survon ne ja sidon liivatteella.

Minttu-suklaatäyte
 
2,5dl kermaa
200g minttu-suklaa rahkaa
100g suklaata rouhittuna
Marianne rouhetta

Mustikka-vaniljamousse
 
2,5dl flora vanillaa
200g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
1/2dl kiehuvaa vettä
2tl vaniljasokeria
n.1dl mustikkahilloa

Tämä täyte on yksi suosikeistani! Toimii hyvin myös mustaherukkaversiona!

Katsoo lisää täyteohjeita täältä.
Vähän erikoisempia kakun täytteitä löytyy täältä.

Vinkki!
Jos käyttää pakastemansikoita täytteenä ja kuorruttaa kakun sokerimassalla, kannattaa mansikoiden joukkoon ehdottomasti laittaa pari liivatetta, sillä muuten mehut valuvat lautaselle.

Marjat ja hedelmät kakun välissä ovat suomalainen klassikko. Usein väliin laitetaan myös kermavaahtoa. Jos vaahdosta haluaa jämäkämpää, kannatta joukkoon lisätä 1rkl vaniljakreemijauhetta (2dl kermaa kohden), jolloin vaahto jämäköityy. Tai lisätä 100g tuorejuustoa ja 1-2rkl sokeria kermavaahdon sekaan.

Laita sokerimassakoristeet liivatetta sisältävän kuorrutteen päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne sulavat nopeasti pinnalle. Esimerkkinä juustokakut. Tai laita koristeiden alle hieman kermavaahtoa. Älä myöskään kuorruta kakkua liivatetta sisältävällä moussella, jos päälle tulee vielä sokerimassa/marsipaani. Tapahtuu sama efekti.

4 kommenttia:

  1. Kiitti! Olen etsinyt tätä pätkismoussen hyvää ohjetta - netissä vilisee vaikka millaisia, mutta tämä paras. Onko sulla hyvää ohjetta, miten tehdä kaivinkone kakun päälle (2- tai 3-ulotteinen)
    T. Suvi Oulusta

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) kategoriasta täytekakut:lapset löytyy yksi kaivurikakku. Ei mikään maailman hienoin mut siitä voi ottaa mallia :D

    VastaaPoista
  3. Hei! Kestääköhän tuo fazerinatäyte miten pakastusta, jos kakun tekisi jo nyt täytettynä pakkaseen, ja juhlia edeltävänä päivänä sulattaisi ja koristelisi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3