keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Jäätelöjauheet testissä (video)
Minua on pyydetty testaamaan Dr.Oetkerin uusia jäätelöjauheita, joita on näkynyt lähes jokaisessa ruokakaupassa tänä kesänä. Alkuun ajattelin, etten halua moista valmismössöä testata, mutta huomasin miten edullista ja helppoa valmistus on, joten annoin näille mahdollisuuden.

Kaupoissa myydään sekä vanilja- että suklaajäätelöjauhetta. Pusseista tulee hyvä perus jäätelöpohja, johon voi lisätä mitä tahansa omia makuaineita. Jäätelö tosin toimii pelkiltäänkin.
 Vaniljajäätelön joukkoon sopii hyvin hedelmät, marjat, kastikkeet, karkit ym. Suklaajäätelöön sopisi hyvin suklaarakeet, toffeekastike, fudget, banaani ym ym.

Testasin molempia perusohjeita. Pussin sisältö sekoitetaan 2,5dl maitoa. Vaahdotetaan 3min ja pakastetaan 4h. Helppoa ja nopeaa. Sitten maistamaan.
Plussat
 • Voimakas maku molemmissa
 • Helppo leikata/kauhoa
 • Nopea ja halpa

Miinukset
 • Erittäin prosessoitua
 • Hileinen rakenne 
 • Aavistuksen teollinen maku
 • Ei onnistu täysin laktoosittomana/maidottomana

Hileisyys vähenisi, jos jäätelöä sekoittaisi pakastuksen lomassa tai iskisi seoksen jäätelökoneeseen. Kaikista paras jäätelö tulee kuitenkin kermasta, maidosta ja kananmunista. Tarkempi ohje täällä.

Nopea ja helppo jäätelö syntyy kermata ja kondensoidusta maidosta. Tähän löytyy minulla paaaljon ohjeita blogista. Katso esim. tämä jäätelökakku. Lisää jäätelöohjeita löydät täällä.Katso mm.
Baked Alaska
N'ice cream
Jäätelöpuikot
Minttu-suklaajäätelö
Tiikeri-Daim ja Oreo

1 kommenttia:

 1. Kuulostaa jotenkin tosi ällöttävältä ja luin postauksen suurella mielenkiinnolla. Ehkä joku todella fanaattinen jäätelön ystävä haluaisi ostaa noita. Itse uskon, että paras jäätelö tulee ihan tavallisin menetelmin valmistettuna. :)

  https://www.siirikiviharju.com/2018/07/56-kg.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3