Runebergin kuivakakku

 


Runebergin päivää vietetään 5.2. ja halusin tänäkin vuonna testata jotain uutta leivontaideaa kyseisen päivän kunniaksi. Päädyin tähän nopeaan ja helppoon kuivakakkuun, joka maistui mielestäni jopa paremmalta kuin itse alkuperäinen leivos!

Noin 1 litran vuoka: 150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 2 kananmunaa 2 dl vehnäjauhoja 1 dl piparimurskaa 1 dl mantelijauhoa 1 tl leivinjauhetta ripaus kardemummaa 0,75 dl kermaa Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat. Lisää kuivat aineet ja kerma. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45min.

Kakku on mehevä, mutta se kannattaa silti kostuttaa itse keitetyllä siirapilla tai vaikka veden ja makusiirapin yhdistelmällä. Kostutusliemeen voi toki lisätä myös rommia tai punssia. 

Kostutus: 1 dl vettä 1 dl sokeria ½ sitruunanmehu Keitä sokeria ja vettä kattilassa, kunnes kaikki sokeri on liuennut seokseen. Anna jäähtyä ja kostuta kakku.


Kuorrutus: 100 g valkosuklaata 1-2 tl rypsiöljyä nonparelleja

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Lisää joukkoon hieman rypsiöljyä, jotta suklaa ohenee. Kuorruta kakku ja koristele punaisilla nonparelleilla.

Kakun video-ohje löytyy täältä!

Eräs katsojistani jäi kaipaamaan vadelmahilloa ohjeen yhteyteen. Ajattelin, että kakun voisi hyvin leikata kahtia ja laittaa hilloa vaikka sen väliin! Tai sitten kakun voi vielä koristella tuoreilla vadelmilla, mikäli niitä sattuu löytämään. 

Lisää Runebergin leivonnaisia löytyy täältä:
Runebergin tortut
Runebergin vohvelit
Runebergin juustokakut
Runeberginkakku
Runebergin juustokakku

Kommentit