Isän 70-vuotis kakkuIsä täyttää 70-vuotta, vaikka ei kyllä ulkonäön ja fyysisen kunnon perusteella uskoisi. Isot juhlat pidetään vasta keväällä, mutta pitihän sitä juhlapäivän kunniaksi kakku tehdä. Tein tällä kertaa kreikkalaistyylisen kakun. Kreikka on niin kaunis maa. Kävimme kreetalla perheen kanssa, kun olin yläste ikäinen. Ihana tapa rentoutua näin perjantaisin tämä leipominen. 

Pohjina on sokerikakkupohjat. Alempi on 20cm ja ylempi on leikattu toisesta 20cm kakusta, joka jäi yli aiemmiasta kakkuprojektista. Se on suunnilleen 9cm läpimitaltaan. 

Täytteenä alemmassa on vadelmarahka. Ylemmässä on hieman cranberry curd tahnaa ja kermavaahtoa. Piti äkkiä saada jotain täytettä ylemmän kakun väliin. Mutta tämä täyte on jo todettu erittäin hyväksi. Alemman kakun olin tehnyt jo aiemmin pakkaseen, mikä oli kyllä tosi hyvä juttu.


Kerroskakkuihin kannattaa aina laittaa mutama tukipilari, joita voi ostaa netistä kakkutarvikeliikkeistä. Ne estävät alimpia kakkuja painumasta kasaan ylempien painon vaikutuksesta. Kuvan kepit ovat puuta. Tukikepit tulee leikata juuri kakun korkuiseksi.


Päällä on sokerimassaa ja marsipaani/sokerimassa/karkkimassakoristeita.Liljan ohje löytyy täältä. Ruusujen esim. täältä.


Kuviot on tehty ruusunlehtimuotilla, josta muovasin halutun kuvion. Pienet kukat on tehty omalla muotilla.


Kakunerottelija on todella kätevä konsti tehdä näyttäviä kakkuja. Nämä ovat kreikkalaiset pilarit. Pitäisi saada kakkutarvikeliikkeistä. Noita pilareita hyödynsin myös tässä linnakakussa.

Onnea isälle! 

Kommentit

 1. Onpa kaunis, näyttävä kakku! Hieno!

  VastaaPoista
 2. Oo onpas siinä komia kakku! Tuo pylväät tuovat kyllä ekstakomeutta "yksinkertaisella" tavalla! Täytyisi hankkia jossain vaiheessa itsellekin noita pylväitä :)

  VastaaPoista
 3. Uskomaton on tämäkin synttärikakku. Ei voi kuin äimistellä taituruuttasi.
  Ipi

  VastaaPoista
 4. Heh, kiitos! =) Kiva että löysit blogini =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3