sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Halloween CakePops (video)Tässäpä muutamia halloween cakepops ideoita. Kurpitsapopseja ja frankensteinin hirviöitä tein ensmmäistä kertaa, mutta muita olen testannut aiempina vuosina.

Kakkutikkareihin voi käyttää mitä tahansa kakkupohjaa. Minulla jää usein yli voikakkupohjaa tai muffinsseja. Nämä voi nakata joko pelkiltään tai täytettyinä tehosekoittimeeseen ja hienontaa popseiksi. Kakun voi myös mössätä kulhossa haarukan avulla.

Kakkumurun joukkoon lisätään tuorejuustoa tai kreemiä sen verran, että massa on muovattavaa. Popsit voi tehdä myös hienonnetuista kekseistä.

Popsit voi dipata mihin tahansa suklaaseen. Minä käytän yleensä Candy Melts / Color Melts nappeja, koska ne ovat valmiiksi värjättyjä. Näitä löytää hyvin varustetuista marketeista tai leivontatarvikeliikkeistä. Candy Meltsit ovat ns. feikkisuklaata, sillä ne eivät sisällä kaakaovoita. Tämän takia meltsit jähmettyvät myös huoneenlämmössä eivätkä sula käsiin. Aito suklaa pitäisi temperoida, jotta se käyttäytyisi samalla tavalla. Mutta popseja varten ei suklaata kannata vaivautua temperoimaan ellei sitten tee isoa satsia esim. hääjuhliin. Aidolla suklaalla päällystetyt popsit kannattaa säilyttää jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Suklaata voi värjätä öljypohjaisilla suklaaväreillä, mutta ei vesipohjaisilla geeli/pastaväreillä.


Jack o' lantern eli kurpitsalyhty

Näitä varten tarvitaan oransseja, vihreitä ja mustia candy melts nappeja.
Koristeet voi tehdä myös värikkäällä sokerikuorrutteella.
Katso koristelu tarkemmin videolta.


Noidankattila cakepops

Näitä varten tarvitaan mustia ja vihreitä candy melts nappeja. Lisäksi pataan voi nakata sokerikoristeita tai karkkeja.

Nämä popsit kiepautetaan kuivumaan toisinpäin, jolloin popsin pinnasta tulee litteä. Näin pallukka muistuttaa enemmän kattilaa. Kattilan alle voi tehdä punaisilla ja keltaisilla meltseillä vielä tulta roihuamaan. Sivulle voi pursottaa mustalla suklaalla kahvat.


Silmät ja pikkuruiset luut ovat sokerikoristeita, joita voi ostaa leivontatarvikeliikkeistä tai netistä.
Tein tämmöisiä popseja viimeksi viisi vuotta sitten. Kylläpä aika rientää.. Tuolloin jaksoin väsätä myös liekit padan alle. Aiemmat kuvat näet täältä.


Frankensteinin hirviöt


Näitä varten käyin vaaleanvihreitä ja mustia suklaanappeja. Lisäksi tarvitaan suklaaströsseleitä ja sokerisilmiä. Popsit muovasin soikeammiksi.


Silmä cakepops

Näitä varten tarvitaan valkoisia candy meltsejä. Minä käytin piparmintunmakuisia meltsejä. Pienet punaiset hiput suklaan joukossa näyttivät ihan pieniltä verisuonilta.

Värikalvoa varten voi käyttää mitä tahansa suklaata, esim. vihreää, sinistä, punaista ym.
Silmän keskelle muovasin mustuaisen sokerimassasta.

Silmät voi dipata pelkästään valkoiseen suklaaseen ja verisuonet voi pursotella punaisilla meltseillä, kuten näissä aiemmissa popseissa. Popsit on hauska tökätä haarukkaan.


Muumio cakepops

Minusta tuntuu, että nämä muumiot vuodelta 2012 olivat ehkä toinen cakepops kokeiluni ikinä. Kuten tuolloinkin totesin, näistä on hyvä aloittaa, sillä popsin pinnasta ei ole tarkoituskaan saada kovin tasaista.

Näitä varten tarvitaan vain valkoista suklaata sekä sokerisilmiä (tai karkkeja ym).
Popsit dipataan ensin kauttaaltaan suklaaseen ja sen jälkeen pursotellaan vielä suklaata sikin sokin popsin pintaan.


Katso myös nämä haamu cakepopsit.
Sekä nopeat lepakko cookie popsit.
Lisää cake pops ideoita täällä.
Halloween ideoita täällä.4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3