Teen usein syksyisin porkkanakakkua, mutta tällä kertaa halusin tehdä pitkästä aikaa ihan perinteistä porkkanapiirakkaa. Tosin tämäkin leivos sai kivan uuden twistin omenoista ja kinuskikastikkeesta!
Pellillinen
300g (3,3dl) sokeria
3 munaa
3dl öljyä
300g (4,6dl) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
½ tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
300g porkkanaraastetta/-sosetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää seokseen. Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai
yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa noin 30 min.
Kuorrute:
150 g voita
3 dl tomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
½ tl vaniljatahnaa tai 3 tl vaniljasokeria
Vaahdota voita pari minuuttia. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja
vaahdota seos kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Lisää lopuksi tuorejuusto ja vanilja ja sekoita
hyvin. Kuorruta jäähtynyt porkkanakakkulevy kreemillä. Päälle voi vielä ripotella manteli- tai pähkinärouhetta.
Lisäksi:
3 omenaa
½ satsi kinuskikastiketta
Piirakan päälle voi vielä asetella voissa paistettuja omenalohkoja ja kinuskikastiketta!
Nämä sopivat tähän täydellisesti. Yleensä käytän tätä comboa sadonkorjuukakussani.
Paistetut omenalohkot ovat niin hyviä, että niitä söisi ihan pelkiltäänkin. Jos on omenanystävä, niin kannattaa ehdottomasti testata isoäitini reseptikirjan keitettyjä omenoita! Yksinkertainen, mutta ihan paras resepti!
Blogistani löytyy paljon ihania syksyisiä ohjeita!
Kannattaa myös tsekata joulublogini syksy kategoria.
Juuri itsekin leivoin kotona porkkanapiirakkaa, ai että oli hyvää! Kuvat näyttää oikein herkullisilta!💜
VastaaPoistahttps://jasukuvaa.blogspot.com/