Kakkumonsterin suosikkireseptejä

  


Listasin vuonna 2015 kymmenkunta suosikkileivonnaistani
 tähän postaukseen ja toki nuo kaikki pätevät yhä. Mutta ajattelin listata tähän toiset kymmenkunta mokomaa lisää, koska vuosien varrella on tullut kehiteltyä lisää ihania ohjeita. Blogistani löytyy jo 1500 leivontaohjetta, joten olisi varmaan aika ajoin hyvä koota parhaimpia yhteen!

Mikäli haluat enemmänkin ihailla loisteliaita fantasiakakkuja, niin piipahda ihmeessä kakkugalleriassani tai katso viimeisin postaus suosikki kakkukuvistani.


Viinimarja-kinuskikuppikakkujen ohjeeni ei ole montaa viikkoa vanha, mutta uskon että se pääsee top10 suosikkileivonnaisiini vielä 10 vuoden kuluttuakin. Tässä kuppikakussa on maut täydellisesti harmoniassa ja sen koostumus on pumpulimainen. Viinimarjojen kirpeyttä taittaa paahdettu valkosuklaa ja itse tehty kinuskikerma. Ohjeeseen pääset
 tästä.Kinder-piirakastani on tullut vakioleivonnainen kaikkiin juhliin. Sen ohjevideo kipusi aikoinaan Youtuben trendaaviin videoihin ja yksi suosituimpia ohjeitani. Tämä on meidän lasten suosikki.En yleensä välitä toscapiirakasta, mutta tämä kookostosca oli täydellistä! Huomasin, että kookoksesta vähemmän pitävät tykästyvät tähän myös. Itse tykkään leipoa kookoksesta, koska se sopii niin moneen. Lisäksi se on makeaa, jolloin voi vähentää valkoisen sokerin määrää. 

Kannattaa tsekata myös Terveys -kategoriani, josta löytyy sokerittomia ja vehnättömiä reseptejä. Käytän niissä paljon kookosta tuomaan makua ja makeutta.Oopperakakku on klassinen ranskalainen leivonnainen, jota en ole koskaan kokeillut, mutta tämä oopperakääretorttu varmasti ajaa saman asian. Lisäksi se on helpompi ja nopeampi tehdä. Kääretortussa maistuu mm. kahvi ja suklaa, jotka ovat suosikki raaka-aineitani.


Cookie-brownies ohjettani kehuttiin aikoinaan termeillä, joita ei lapsiystävällisellä kanavalla kehtaa kertoakaan. Nämä ovat kaikkien suklaata ja makeaa rakastavan paras ystävä! Brownies taikinan kuuluu olla hyvin mehevä ja tekstuuria tuo hauska cookie kerros. Vähän kuin raakaa keksitaikinaa söisi. Tätä tulee tehtyä etenkin talvisaikaan kaamosmasennusta parantamaan (lääkärin ohje).

Lakritsi-sitruunatäytekakku pääsi listalleni, koska se poikkeaa täysin muista täytekakuista. Lisäksi se on mieheni suosikki ja teen sitä hänelle jokaiseen juhlaan. Salmiakin ja lakritsin ystäville täydellinen eli about 95 prosentille suomalaisista. Kuvan kakku on siinä mielessä vielä hauska, että sen sisällä on karkkikätkö. Kurkkaa ohjeeseen edellä olevan linkin takaa.

Valkosuklaa-mandariinimutakakku on helppo ja nopea tehdä. Lisäksi se kaikessa yksinkertaisuudessaan maistuu aivan ihanalle! Mandariinin tilalla voi käyttää appelsiinia tai sitruunaa, mutta mitään näistä ei kannatta jättää kokonaan pois. Tämä sopii loistavasti mm. jouluun.

Uunissa paistettava omena-kinuskijuustokakku on ehdottomasti kaikkien juustokakkujen kuningas! Kovan vastuksen antaa kanelipullajuustokakku, joka on lähes yhtä ihanaa. Nämä kakut voittavat hyydytetyt juustokakutkin, jotka yleensä ovat suomalaisten mieleen. Pehmeä täyte yhdistettynä paahdettuihin omenoihin ja kinuskiin toimii vain täydellisesti. Näitä on myös ihana tehdä talvella ja etenkin jouluna!

Kanelipullajuustokakku


Klassinen omenapiirakka on aina täydellistä ja se onnistuu yhtä hyvin myös mustikoista. Kehittelin vuosia sitten täydellisen reseptin, jolla tulee sekä pumpulimainen että mehevä piirakkapohja. Voi kuulostaa tylsältä, mutta sitä se ei ole, kun kylkeen lisää itse tehtyä kinuskijäätelöä! Tähän tarvitaan vain kahta raaka-ainetta. Ohjeen näihin kaikkiin löydät tästä postauksesta. Linkin takaa löytyy myös muita syksyisiä resepti-ideoita.

En osaa päättää kumpi on parempi. Omena vai mustikka.

Jos haluaa viedä omenapiirakan seuraavalle tasolle, suosittelen kokeilemaan omenakeikauskakkua. Tämän ohjeen kehittelemiseen meni aikaa, hermoja ja puolet naapurin omenasadosta. Mutta lopputulos oli vaivanarvoinen! Kakku on siitäkin ihana, ettei sitä tarvitse enää paistamisen jälkeen koristella mitenkään. Kinuskikin on kakussa jo valmiina!


Kanelipullakeksien ohje oli Youtubessa alun perin nimellä korvapuustikeksit, mutta Youtuben mielestä sana korvapuusti oli liian ronski, joten nimi oli muutettava.. Keksien ihanuuttahan tämä ei muuttanut, vaan tällä ohjeella tulee herkullisimmat keksit ikinä! Missikisoja nämä tuskin voittavat, mutta ketään se ei maisteluvaiheessa varmaan enää kiinnosta, koska nämä vievät kielen mennessään!Kanelipullatäytekakkunikin oli mielestäni aika hauska keksintö.


Kommentit