Vegekebab-pastasalaatti


 Olen innostunut testaamaan erilaisia ruokaisia salaatteja ja törmäsin jälleen uuteen ihanaan reseptiin Chocochilin blogissa! Söin tätä ystäväni synttärijuhlilla ja halusin ehdottomasti testata ohjetta heti kotona! Olen saanut miehenkin innostumaan näistä vegesalaateista!

Tähän salaattiin tulee vegekebabia, mutta jos vierastaa vegetuotteita, voi käyttää normaalia kebab lihaa tai esim. salamisuikaleita. Vegekebabit ovat kuitenkin todella maukkaita, joten kannattaa testata niitä ainakin kerran.

Jos salaatista haluaa extra hyvää, kannattaa pestona käyttää itse tehtyä punaista pestoa! Ohje on myös vegaani.

4 annosta

½ pss / 250g vehnänalkiopastaa
½ prk / noin 70 g Pirkka cashew-paprikapestoa
¼ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
180 g vegekebabia 
150 g sokeriherneitä
2 kevätsipulia (tai 1 pieni keltasipuli)
noin 150 g miniluumutomaatteja
½ ruukkua tuoretta basilikaa


  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Sillä välin kun pasta kiehuu, sekoita yhteen cashew-paprikapesto, oliiviöljy ja sitruunamehu. Sekoita seos keitetyn ja huuhdellun pastan joukkoon.
  3. Paista vegekebab kevyesti pannulla öljyssä. Anna jäähtyä.
  4. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli. Viipaloi miniluumutomaatit. Revi basilikanlehdet.
  5. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.


Lisää suolaisia reseptejä löytyy täältä.

Testaa mm. näitä kasvisruokia:
Mango-rucolasalaatti
Korianteripesto
Halloumkastike
Pikkelöity punasipuli

Kommentit