Korvapuustipiirakka

 


 

Olen tehnyt useita erilaisia korvapuustileivonnaisia, kuten täytekakkua, juustokakkua, kääretorttua ja keksejä. Nyt joukkoon liittyy tämä ihana korvapuustipiirakka, joka on super nopea ja helppo tehdä!

 
24 cm piirakkavuoka

Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
100 g voita sulana

 
Kastike:
25 g voita sulana
3/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia 
 
 


  • Piirakkataikinaa varten sekoitetaan kananmuna ja sokeri kulhossa. Seosta ei tarvitse vaahdottaa. Riittää että sitä sekoitetaan hetki käsivispilällä. 
  • Lisää kuivat aineet, maito ja voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  • Kastiketta varten kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään.
  • Nosta puolet taikinasta piirakkavuokaan. Ripottele päälle hieman kastiketta.
  • Kaada loppu taikina vuokaan ja tasoita pinta. 
  • Ripottele loppu kastike päälle ja sekoittele hieman haarukalla pintaa marmorimaiseksi.
  • Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n.20min.
 
 

 
Minusta piirakka on parasta jääkaappikylmänä, mutta tätä voi syödä myös uunituoreena. Piirakan kanssa sopii hyvin yhteen esim. jäätelö tai kermavaahto, mutta tämä on todella ihanaa näin pelkiltäänkin!  

 
Katso myös nämä:
 
 
 

 

Kommentit