perjantai 18. tammikuuta 2019

Yksisarviskakku Tämä kakku meni ystäväni tyttären 8v synttäreille. Olen tehnyt näitä kakkuja aiemminkin ja oppinut välttämään mm. muutamia sudenkuoppia. Kokosin tästä kakusta päivitetyn ohjevideon youtubeen.

Kakku on 18cm voikakkupohja. Täytteenä on vadelma- ja sitruunamousset.
Kakku on kuorrutettu tuorejuustokreemillä, mutta sokerikreemi tai kermaavaahtokin toimii hyvin. Kermavaahdon kanssa saa vain olla tarkkana, ettei pintaa mene hipaisemaan enää koristelun jälkeen. Kreemit jähmettyvät jääkaapissa kestäviksi.


Mousset

2dl kermaa
200g tuorejuustoa
5 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä
3/4dl vadelmahilloa
3/4dl lemon curd tahnaa

Katso valmistusohje videolta. Hilloa voi sivellä myös kakkupohjalle, mutta itse jätän tämän usein pois, koska hillo tekee kerroksista liukkaat ja pohjat saattavat liukua vinoon.


Tuorejuustokreemi

500g huoneenlämpöistä voita
10dl tomusokeria
½tl vaniljajauhetta tai 2tl vaniljasokeria
200g tuorejuustoa

Kreemiä tarvitaan paljon mm. pursotuksia varten. Yhdessä tomusokeripaketissa on noin 8dl tomusokeria. Katso tämänkin valmistusohje videolta. Tuorejuuston voi myös jättää pois ja lisätä kreemin joukkoon 2rkl nestettä. Pursotukset voi tehdä myös kermavaahdolla, mutta se kannattaa melkeinpä stabiloida.
Ensimmäinen tämäntyylinen kakkuni löytyy vuodelta 2017. Käytin tuolloin marenkikreemiä kakun kuorruttamiseen, mikä oli hieman huono valinta. Marenkikreemi on silkkisen pehmeää ja helppo levittää, mutta kovettuu jääkaapissa niin kovaksi, että se repeilee lähes aina, kun kakkua siiretään paikasta toiseen, vaikka alusta olisikin jämäkkä. Siksipä käytän nykyisin aina sokeri- tai tuorejuustokreemiä kakkujen kuorruttamiseen, mikäli päälle ei tule enää sokerimassaa. Massan alle marenkikreemi on paras. Tämän kakun ihana kimallepinta on tehty syötävällä helmiäissprayllä.
Tein pari vuotta sitten myös tämän yksisarviskakun, joka muistutta ensimmäistä hevoskakkuani, mutta siitä tuli ehkä vähän hassunnäköinen. Ihan ok kuitenkin.
Tässä on vuosi sitten tekemäni yksisarviskakku, joka onnistui oikein kivasti. Tein tämänkertaisen kakun samalla tyylillä. Instagramista löytyy paljon hauskoja versioita näistä kakuista. Googlaa esim. "harry potter unicorn cake" ja "halloween unicorn cake".Ehkä tuo viime vuoden kakku on näistä paras, mutta tämäkin onnistu ihan kivasti, vaikka pinta jäikin aavistuksen epätasaiseksi. Synttärisankari oli aivan innoissaan kakusta ja kehui tätä maailman hienoimmaksi! Se oli minulle paras palkka. 💗


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3