Fazerina-juustokakku


 
Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on yksi parhaista makuyhdistelmistä ja Fazerina onkin yksi suosikki suklaistani. Olen kehittänyt tästä makuparista useita reseptejä ja tässä on uusin ihanuus. 

Pohjana kakussa on mehevä ja kaunis brownies pohja, joka on hyvä vaihtoehto keksipohjalle varsinkin isoissa kakuissa. Pehmeän appelsiini-suklaatäytteen päällä on vielä suosittu kaakaokiille. Koristeena on suklaasta tehtyjä koristeita ja ruusuja.

Alla olevalla ohjeella tulee 24cm kakku. 20cm vuokaan kannattaa ohje puolittaa.

Pohja:

 125 g voita
2 dl sokeria
75g  suklaata
2 munaa
1 tl vaniljasokeria tai ½ tl vaniljajauhetta
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
ripaus suolaa

  • Sulata voi ja suklaa kattilassa. 
  • Lisää sokerit ja suola. 
  • Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. 
  • Lisää lopuksi jauhot. 
  • Kaada taikina 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. 
  • Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 20min.
  • Anna jäähtyä. Pohjaa ei tarvitse irroittaa vuoasta.




Täyte:

6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
3 levyä Fazerina suklaata (à 120g)
7 liivatelehteä
3/4 dl kiehuvaa vettä


  • Laita kerma ja suklaat kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on tasaista. 
  • Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
  • Vaahdota seuraavana päivänä suklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min ja sulata ne sitten kiehuvaan veteen. 
  • Anna liivateseoksen jäähtyä pari minuuttia ja lisää sen jälkeen seokseen. 
  • Kääri irtopohjavuoan reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia. 
  • Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään 6h ajaksi.



Kiille:

2 dl maitoa
½ dl sokeria
3/4 dl tummaa leivontakaakaota
3 liivatelehteä

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Laita muut ainekset kattilaan ja lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se on höyryävää.
  • Sulata pehmenneet liivatelehdet nesten joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi vähän väliä sekoittaen.
  • Kaada kiille jähmettyneen juustokakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 3h ajaksi.


Vinkki!

Jos brownies pohjaa ei ole irroitettu vuoasta ennen juustokakkumassan lisäämistä, voi se olla hieman tarrannut vuoan reunoille. Tällöin kakku repeilee helposti irroitusvaiheessa. Kokonainen kakku irtoaa kuitenkin vuoasta helposti, kun reunakalvon ja vuoan väliin ujutetaan veitsi ja sen avulla irroitetaan pohja vuoasta ennen reunojen avaamista.

Fazerinatäyte sopii hyvin myös täytekakun väliin!



Testaa myös näitä ihania reseptejä:

Appelsiini-suklaakuppikakkut
Fazerinajuustokakku (vanha ohje)
Appelsiini-suklaajuustokakku
Fazerinakakku
Fazerinakeksit
Fazerinapiirakka
Fazerinakääretorttu

Lisää ideoita juustokakun pohjiin.


Kommentit