Rippikakku

 



Tämä kakku meni ystäväni tytön rippijuhliin. Tein samoihin juhliin myös keksejä ja cakepopseja. Juhlat olivat sunnuntaina ja lähdin lauantaina reissuun, joten tein kaiken mahdollisimman ajoissa valmiiksi.

Kakun koristelu täytyy kuitenkin aina jättää viime tinkaan, joten tämän kanssa meinasi vähän tulla kiire.. Jouduin ottamaan kuvat yöllä ulkona, minkä vuoksi ne ovat vähän hämäriä. Keinotekoisessa valossa en suostu kakkukuvia enää ottamaan.

Kakussa on gluteeniton voikakkupohja, mustikkahilloa ja valkosuklaamoussea. Kakku on koristeltu pääasiassa sokerikreemillä. Alin kakku on 26cm ja ylin 18cm. Juhliin oli kutsuttu noin 50 henkeä, mutta en viitsinyt tehdä tämän isompaa kakkua, koska juhliin tehtiin niin paljon muitakin tarjottavia ja kakkuja. Ystäväni oli varannut ihan erillisen tilan juhlia varten, joten isot bileet oli tiedossa!

Alla ohje valkosuklaamousseen sekä täytekakulle että juustokakulle.


Valkosuklaamousse
24cm kakun väliin

5-6 dl kermaa
400 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
150 g valkosuklaata
(1-2 rkl tomusokeria)
½ dl kiehuvaa vettä
4-5 liivatelehteä


Juustokakkua varten riittää 4 liivatelehteä. Täytekakkua varten kannattaa moussesta tehdä vähän jämäkämpää, jotta se kestää kakun painon. Kerman määrä ei ole niin justiinsa. 

Yleensä tämä mousse ei kaipaa lisää sokeria, sillä valkosuklaa on hyvin makeaa. Kannattaa kuitenkin maistaa valmista moussea ja lisätä sokeria oman maun mukaan tarvittaessa.



  • Vaahdota kerma.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla ja anna jäähtyä hetki. Lisää seokseen.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan nesteeseen.
  • Jäähdytä pari minuuttia sekoitellen ja lisää moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Tarkasta maku.

Juustokakkua varten mousse kannattaa valmistaa niin, että valkosuklaa sulatetaan kerman kanssa yhtä aikaa ja annetaan jäähtyä jääkaappikylmäksi. Tämä jälkeen kerma vaahdotetaan ja lisätään muut aineet. Näin moussesta tulee silkkisen pehmeää. Täytekakun välissä tämä työläämpi versio ei kuitenkaan ole pakollinen manööveri.




Kakku on kuorrutettu tavallisella sokerikreemillä. Valmistin kreemin voin sijaan Eleplant kasvirasvasta, koska sillä saa aikaan supervalkoista kreemiä ilman väriaineita! Kasvirasva ei vaahtoudu aivan yhtä kuohkeaksi kuin voi, joten kreemiä kannattaa varata normaali enemmän. 

Kasvirasvat eivät maistu ihan yhtä hyvältä kuin voi, mutta joukkoon voi lisätä makuaromeja (esim. vanilja, sitruuna, appelsiini, minttu). Täältä löytyy lisää vinkkejä valkoiseen kreemiin.

Marenkikreemini ohje on yksi blogini suosituimmista se linkataan Instagramiin joka kuukausi. Ohjeella tulee silkkisen pehmeää ja helposti levittyvää kreemiä, joka ei ole lainkaan liian makeaa. Kreemi soveltuu hyvin sokerimassan alle, mutta en yleensä jätä sitä päällimmäiseksi kerrokseksi kakkuun. Kreemi nimittäin kovettuu aika kovaksi jääkaapissa, joten kakun pinta halkeilee helposti kakkua siirrettäessä. Tavallinen sokerikreemi tai tuorejuustokreemi ei sitä tee.

Kermavaahtopursotukset ovat myös kauniita ja niitä voi vahvistaa tällä liivatekikalla.
Myös vaahdotettu suklaa ganache sopii hyvin kakun kuorruttamiseen.



Googletin kermavaahtoa ja huomasin, että tekoäly on myös löytänyt Kakkumonsterin 😂




Onnea vielä Lisalle! 💙


Kommentit