Kakussa on gluteeniton voikakkupohja, mustikkahilloa ja valkosuklaamoussea. Kakku on koristeltu pääasiassa sokerikreemillä. Alin kakku on 26cm ja ylin 18cm. Juhliin oli kutsuttu noin 50 henkeä, mutta en viitsinyt tehdä tämän isompaa kakkua, koska juhliin tehtiin niin paljon muitakin tarjottavia ja kakkuja. Ystäväni oli varannut ihan erillisen tilan juhlia varten, joten isot bileet oli tiedossa!
Alla ohje valkosuklaamousseen sekä täytekakulle että juustokakulle.
Valkosuklaamousse
24cm kakun väliin
5-6 dl kermaa
400 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
150 g valkosuklaata
(1-2 rkl tomusokeria)
½ dl kiehuvaa vettä
4-5 liivatelehteä
Juustokakkua varten riittää 4 liivatelehteä. Täytekakkua varten kannattaa moussesta tehdä vähän jämäkämpää, jotta se kestää kakun painon. Kerman määrä ei ole niin justiinsa.
Yleensä tämä mousse ei kaipaa lisää sokeria, sillä valkosuklaa on hyvin makeaa. Kannattaa kuitenkin maistaa valmista moussea ja lisätä sokeria oman maun mukaan tarvittaessa.
- Vaahdota kerma.
- Lisää joukkoon tuorejuusto.
- Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla ja anna jäähtyä hetki. Lisää seokseen.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan nesteeseen.
- Jäähdytä pari minuuttia sekoitellen ja lisää moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Tarkasta maku.
Juustokakkua varten mousse kannattaa valmistaa niin, että valkosuklaa sulatetaan kerman kanssa yhtä aikaa ja annetaan jäähtyä jääkaappikylmäksi. Tämä jälkeen kerma vaahdotetaan ja lisätään muut aineet. Näin moussesta tulee silkkisen pehmeää. Täytekakun välissä tämä työläämpi versio ei kuitenkaan ole pakollinen manööveri.
Myös vaahdotettu suklaa ganache sopii hyvin kakun kuorruttamiseen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3