lauantai 16. marraskuuta 2019

Kakun pelastusoperaatioUusimmalla youtube videollani kopioin täytekakun lukijan kuvasta ja kerron samalla miten kuvassa näkyviä virheitä voisi välttää. Videon lopuksi näytän tyylin, miten kakun voi muuttaa täysin toisennäköiseksi.

Pyysin instagramissa ihmisiä lähettämään kuvia aavistuksen pieleen menneistä leivonnaisista, joita voisin käyttää videoillani opetustarkoitukseen. Tarkoituksena ei ole nolata tai pilkata ketään, vaan pyrin pelkästään jakamaan ohjeita hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Jaan videolla mm. kymmenen "pro tip" vinkkiäni.Tämä kuva kuuluu ystävälleni, Helmille. Kuten näkyy, kakku ei ole ollenkaan ruma. Se on selkeästi yksisarviskakku ja vieläpä kaksikerroksinen, mikä ei ole ollenkaan helppo tehdä. Kakku on kuitenkin hieman kasaan painunut, kuorrute on ohut ja sokerimassa sarvi on päässyt muovausvaiheessa kuivamaan. Kakku on koottu sokerikakkupohjista. Täytin kakun kaikessa yksinkertaisuudessaan hillolla ja kermavaahdolla. 

Kakku nro 1

20cm ja 15cm sokerikakkupohjat
2 dl kermavaahtoa + 1 rkl vaniljakreemijauhetta + 1 tl vaniljasokeria
hilloa

Nopea, helppo ja halpa kakku onnistuu siis yllä olevista raaka-aineista, mutta lopputulos on aika vanhanaikainen ja näyttävyyttä tarvittaisiin hieman lisää. Tässä onkin minun suosituksiani täytekakun valmistamiseen:

  1. Käytä voikakkupohjaa. Se on jämäkkä, mehevä ja helppo muotoilla. Sokerikakkupohja menee kasaan ja on hyvin höttöinen ja mauton.
  2. Täytekakun väliin kannattaa tehdä hyydytettävä mousse. Liivate on yleisin hyydyttäjä. Täytettä kannattaa laittaa reiusti, jotta kakkuun tulee korkeutta. Muista kuitenkin laittaa hyydykettä tarpeeksi!
  3. Kerroskakkujen väliin kannattaa laittaa välipohja ja alimman kakun sisään tukikepit.
  4. Kaikki kakut kannattaa kuorruttaa erikseen ja pinota vasta tämän jälkeen.
  5. Tee kuorrutuksesta tarpeeksi paksu.
  6. Kuorruta kakut sokeri-, marenki-, suklaa- tai tuorejuustokreemillä. Kermavaahto on hankalampi ja arempi. Kreemit jähmettyvät jääkaapissa jämäkäksi.
  7. Suojaa sokerimassa aina kelmulla, ettei se pääse kuivamaan.
  8. Kermavaahdon joukkoon kannattaa lisätä cream fix tai vaniljakreemijauhetta. Kerman voi stabiloida myös liivatteen avulla. Lisäksi kerman joukkoon voi lisätä tuorejuustoa tai rahkaa vaahtoa jämäköittämään. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljalla.
  9. Varaa raaka-aineita tarpeeksi!
  10. Kermvaahto vaahdottuu vain kylmänä.

 
Kakku nro 2

Tämä on siis kakku nro1 muutettuna uuteen muotoon. Tällä kikalla saa esteettisesti pieleen menneen kakun muutettua täysin erilaiseksi. Toinen näppärä kikka on muuttaa kakku trifle kulhoon.

1 - 1,5 litran kulho

Mango-aprikoositäyte:

2 dl kermaa
40 g mango-aprikoosihyydykejauhetta
½ dl kylmää vettä

Kuorrute:
50 g voita
1,5 dl tomusokeria
1rkl vettä
 
Koristeluun: 
2 pss M&M karkkejaToivottavasti näistä vinkeistä on apua leivontaa aloitteleville! 🍰

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3