Syksyn parhaat reseptit

 

Omena, porkkana, kurpitsa, sienet, marjat, kesäkurpitsa, nektariini, peruna, tomaatti ym ym... 💛

Kokosin tähän postaukseen suosikki reseptini, jotka sopivat täydellisesti syksyyn ja sadonkorjuuseen. Blogistani löytyy lähes 2000 reseptiä ja yksistään omenareseptejä on 55 kpl, joten luonnollisesti nostan tähän vain murto-osan. Jos kuitenkin etsit paljon inspiraatiota syksyyn, suosittelen selaamaan blogiani Reseptiarkiston kautta, josta löytyy kaikki kategoriat eri leivonnaisille. 

Nuorena vihasin syksyä sen pimeyden ja värien takia, mutta olen iän myötä oppinut löytämään siitäkin kaikkea ihanaa. Alkusyksy voi olla yllättävän lämmin ja vihreä, jolloin pimenevät illat ovat todella hurmaavia ja Etelä-Euroopan tyylisiä. Olen oppinut myös pitämään syksyn väreistä ja suurin tekijä positiiviseen muutokseen on sadonkorjuu ja sen aiheuttama inspiraatio leivontaan, joka on ollut minulle rakas harrastus jo lähes 20v ajan. Halloween ja lähestyvä joulu tuovat myös paljon veikeää inspiraatiota sekä taiteeseen että leivontaan.


Kaikki omenareseptini löytyvät yhden kategorian alta täältä: 
Omena

Haluan kuitenkin nostaa pari uskomattoman ihanaa omenareseptiä tähän erikseen. Omena-mascarponepiirakka on ehdottomasti yksi suosikeistani. Tsekkaa myös hauska uunissa paistettava omenapiirakkapuuro!

Omena-kinuskijuustokakku (kuva alla)
Omenapiirakka American Pie Kakkumonsterin salaisella raaka-aineella
Täydellisen kuohkea peltiomenapiirakka (kuva yllä)
Terveellinen omenapiirakka
Omenapiirakkapuuro
Omenadonitsit
Omena-mascarponepiirakka

Viimeisen linkin takaa löytyy myös muita syksyisiä reseptejä.



Yllä olevassa kuvassa on pumpulin pehmeä uunissa paistettu juustokakku, jonka päällä on voissa paistettuja omenalohkoja ja itse keitettyä pehmeää kinuskia. Tästä täydellisemmäksi ei syksyinen leivonnainen voi mennä. Ohjeeseen löytyy myös havainnollistava YouTube video.


Porkkana- ja kurpitsaleivonnaiset sopivat myös täydellisesti syksyyn, sillä niiden makumaailmassa maistuu hitunen joulua, mutta ei niin paljon, että super earlybird joulufiilistelijät alkaisivat ärsyttämään. 

Yllä oleva uunissa paistettu porkkanajuustokakku on todella hauska leivonnainen, sillä se koostuu porkkanakakkutaikinasta ja juustokakkumassasta ilman keksipohjaa. Tässä yhdistyy kaksi täydellistä leivonnaista muodostaen pumpulimaisen pehmeän herkun. Kaiken kruunaa kreemiä kevyempi kerma-tuorejuustoseos. Linkitän reseptin tähän ohjeeseen seuraavan kuvan alapuolelle.


Olen tehnyt porkkanakakkua useita kertoja ja se on yksi varmimmista kakuista mitä voi juhliin tehdä, sillä jopa täytekakkujen vihaajat yleensä rakastavat sitä. Porkkanakakku on ihanan mehevä ja kanelinen, mutta täydellisen siitä tekee salainen lisätäytteeni eli paistetut omenalohkot kinuskin kera! Resepti löytyy blogista nimellä "sadonkorjuukakku", mutta linkitän tähän vielä kaksi parasta porkkanareseptiä omille riveilleen.

Porkkanakakku / Sadonkorjuukakku 
Porkkanajuustokakku uunissa 

Tsekkaa myös ihana Korvapuustijuustokakku uunissa!



Kurpitsaleivonnaiset löytyvät myös omasta kategoriasta:

Jos pitää porkkanaleivonnaisista, pitää varmasti kurpitsaleivonnaisistakin! Mauissa on jotain hyvin samankaltaista, mutta kurpitsan maku on miedompi ja pehmeämpi.

Klassinen Pumpkin pie eli kurpitsapiirakka on helppo ja nopea syksyinen jälkiruoka, jonka täytteestä valmistuu myös herkullinen kuppikakkukuorrute ilman suuria sokeri tai voimääriä! 


Huomaa myös että kesäkurpitsasta saa loihdittua ihania leivonnaisia ja lisäksi suolaisia ruokia!
Tässä pari parasta ohjettani:

Kesäkurpitsapiirakka
Kesäkurpitsa keitto texmex salsalla (kuva alla)



Kaikki suolaiset reseptini löytyvät täältä:
Suolaiset

Tsekkaa erityisesti: 
Sadonkorjuusalaatti
Sienipuuro



Nektariinit ovat loppukesästä parhaimmillaan ja makeimmillaan ne ovat parempia kuin karkit! Nektariini on huomattavasti pehmeämpi ja mehevämpi kuin persikka ja siinä on aavistuksen luumumaista makua. Nektariinin kuori on niin pehmeä, ettei sitä missään nimessä tarvitse poistaa. Näin nektariini on myös nopea ja helppo syödä.

Itse syön nektariinit mieluiten pelkiltään, mutta jos niistä haluaa leipoa, voi niitä hyödyntää omenoiden tapaan! Yksi ihanimpia reseptejä on yllä olevassa kuvassa näkyvä Nektariinipaistos.

Marjoja tulee käytettyä paljon myös kesällä, mutta syksyllä kannattaa erityisesti hyödyntää happamat marjat, kuten puolukka, viinimarjat ja karpalot. Ne sopivat leivontaan täydellisesti tuoden raikkautta makeaan makumaailmaan.


Katso kaikki halloween teemaiset leivokset omasta kategoriastaan:

En välitä kauhusta, mutta halloweeniin mahtuu myös paljon hauskoja ja suloisia hahmoja. Kummituksista, vampyyreistä ja muumioista saa loihdittua mitä moninaisimpia koristuksia leivonnaisille ja osa ideoista on myös erittäin helposti toteutettavissa. Myös hämähäkit muuttuvat suloisiksi sokerin pyörteissä.

Tsekkaa erityisesti:
Haamumokkapalat

Väittäisin että halloween ja joulu ovat hauskinta aikaa leipoa!
Yllä olevassa kuvassa näkyvän halloweenkeksitalon ohje löytyy videon kera täältä:
Halloweentalo



Yllä olevan kuvan on ottanut taitava nuori valokuvaaja Augustina. Teen ajoittain valokuvaajaystävieni kanssa kaikenlaisia hauskoja kuvausprojekteja ja halloween on yksi parhaimpia tilaisuuksia tähän. Kaikki taidekuvauksemme löytyvät täältä:
Valokuvaus



Omenadonitsit ovat superhauska jälkiruoka, jossa omenarinkulat dipataan taikinaan ja uppopaistetaan. Nämä ovat jopa herkullisempia kuin vappumunkit! Linkki ohjeeseen löytyy postauksen alusta. 

Alla olevassa kuvassa on baijerilainen mekko, joka on tuttu näky esim. Oktoberfesteillä. Samoilta seuduilta on myös kotoisin hauska omenastruudeli, jonka ohje löytyy video kera täältä:
Omenastruudeli 




Ihanaa syksyä kaikille 🌻



Kommentit